Fotografen

Navn: Thomas Russ Arnestad
Født: 12. oktober 1979
Utdannelse: Bachelor of Business, hovedfag Markedsføring & Ledelse fra Griffith University, Australia.

Om fotograf Thomas Russ Arnestad

Fotograf Thomas Russ Arnestad startet med en ekstrem lidenskap for fotografi på hobbynivå. En hobby som skulle vise seg å bli altoppslukende, og til slutt den valgte karriereveien også.

Han har siden 2007 vært tilknyttet norges største boligfotoselskap, Inviso AS (og tidligere FINN foto AS). Det hele startet med en stilling som freelance fotograf, senere fast ansatt fotograf, deretter ansvarlig for alle fotografer og utenlandske redigeringsdesker, daglig leder for hele FINN foto før de slo seg sammen med Inviso AS hvor han tok rollen som fotosjef med ansvar for over 120 fotografer. Gjennom sine verv innen boligfotografi har han jobbet tett mot et profesjonelt marked, inspisert 10-tusentalls av bilder og lært opp flere titalls fotografer på ulike måter.

Tiden innen boligfotografering har åpnet synet for mange retninger innen fotografi for fotograf Thomas Russ Arnestad. Mange vil nok hevde at boligfotografering er en heller “statisk” fotojobb med en type oppskrift som fungerer for alle typer boliger. På en måte riktig, men på en annen måte helt feil. Alle boliger har noe unikt ved seg, sjelen i boligen og historien i veggene…

Jobben består i finne disse sidene og dokumentere det på best mulig måte. Gjennom et slikt tankesett og tilhørende utfordringer kan man raskt trekke paraleller over i andre grener av fotografi og bli oppmerksom på mange fin virkemidler man ta med seg inn i andre deler av fotografiverdenen.

Interessert i boligfoto – ta gjerne en titt på 10 viktige tips for en boligfotograf.

Ved siden av jobben innen boligfotografering driver fotograf Thomas Russ Arnestad flere andre nettsteder i tillegg til Fotokunstner.no, i 2008 åpnet han sitt eget galleri, Galleri Fotokunstner (nå nedlagt), har drevet nettbutikker for fotoutstyr og utforsker stadig nye muligheter innen foto.

Som fotograf er han er opptatt å vise frem sin opplevelse av omverdenen rundt oss. Han sier følgende; ”som alle andre ting her i verden, så handler min fotografiske ferd om å gå gjennom ulike faser. Hva man er opptatt av å skildre vil i høyeste grad endre seg over tid. Det viktigste er at jeg selv klarer å formidle det jeg ser og føler på et gitt tidspunkt, og projisere de følelsene over til mitt publikum. Dersom min tolkning skinner gjennom i bildene, og oppfattes av de som opplever kunsten, så er det den største belønning jeg kan oppleve som kunstner”.

Se alle bildene til fotograf Thomas Russ Arnestad i fotokunst galleriet.