Spania i krise…
19 Jun 2012

Spania i krise…

19 Jun 2012
Som de aller fleste nå har fått med seg er det Spanske banksystemet i dyp krise etter kollapsen i boligmarkedet i 2008.

For et par dager siden var jeg ute og tok litt i bilder i Fuengirola hvor jeg nå bor. På vei tilbake til kontoret så jeg noe som jeg har tenkt på flere ganger, men som det aldri har falt meg inn å ta bilde av.

Mens bankene, og landet generelt, møter sine største økonomiske problemer i moderne tid, så bruker  Spanjolene fortsatt store summer sine på lotterier. De er faktisk helt gale etter lotterier.

Hver dag, mens jeg spiser lunsj, ser jeg bøttevis av mennesker som står i kø for å få kjøpt billetter til de ulike lotteriene. Jeg lurer på hvor mye penger den samlede nasjonen bruker på lotterier i løpet av et år…? Ville det ikke heller vært lurere å ta det lille man har ekstra å putte det inn i bankene?

Når sant skal sies, så kan jeg forstå at folk ikke tør å sette pengene sine i banken lenger. Ingen vet jo hvor lenge bankene vil bestå, og om vil tape alle sparepengene sine om banken går utfor stupet. På en annen side; hvis man klarte å samle alle lotterikjøperne og få de til å sette pengene i banken i stedet for å søle de bort på spill, ja, da tror jeg bankene langt på vei ville vært kvitt mye av “cashflow” problemene sine.

Men, hva vet vel en nordmann om Spanske lotteritradisjoner, og hvem er vel jeg til å fortelle andre om hvordan de skal leve, og hva de skal bruke pengene sine på…

 

 

Leave a comment
More Posts
Comments
Comment