Skip to main content
Thomas Russ Arnestad

Leicafotograf & fan av gatebildets spontanitet og uforutsigbarhet

Fotokunstner.no inneholder fotokunst laget av meg, Thomas Russ Arnestad. Mitt daglige verktøy er en Leica CL med 35mm og fokus er primært gatefoto og urbane landskap fra inn- og utland.

Helt siden barndommen har jeg vært opptatt av fotografi. Jeg kan fortsatt kjenne den sitrende følelsen mens jeg bladde gjennom familiens fotoalbum. De aller mest spennende var mine besteforeldres bilder – der var det mye nostalgi! Det var essensen av fotografi som fanget meg; det å forevige ett sekunds magi og de helt spesielle øyeblikkene. Jeg forstod at øyeblikkene hadde vært spesielt for noen i familien min og det trigget noe inni meg. Fantasien tok overhånd og jeg fantaserte om hva som var så spesielt med øyeblikket og hva det dreide seg om. Jeg kjente på sinnsstemningen og tenkte på hva de blikkene betød og hva personene tenkte når bildene ble tatt.

Fascinasjonen fortsatte å vokse og med årene  ble jeg mer opptatt av selv å fange øyeblikkene. Jeg gikk gjennom de typiske fasene med å fange soloppganger og -nedganger, silhuetter, hunder, katter og landskapsbilder. I denne perioden stilte jeg ut mine første bilder og fikk såpass god respons at jeg leide et gammelt industrilokale som jeg bygde om til mitt helt eget galleri – Galleri Fotokunstner. Tiden strakk dessverre ikke til og galleriet ble lagt ned etter et drøyt års virksomhet.

Senere gjorde jeg hobbyen til jobb og startet som interiørfotograf. Miksen av jobb og hobby holdt på ta knekken på gleden og det var på denne tiden jeg stiftet første bekjentskap med den usminkede sjangeren Gatefoto. Jeg kom over et par videoer med Bruce Gilden og Joel Meyerowitz og det sa bare PANG! Jeg har alltid likt å observere mennesker og høre historiene deres så dette føltes “meant to be”. Motivasjonen var tilbake for fullt og interessen for gatefoto har bare vokst videre. Resultatet ser du her på Fotokunstner, under Gatefoto.

Thomas Russ Arnestad

Thomas Russ Arnestad
error: Bildene er beskyttet for nedlasting. Ta kontakt hvis du ønsker å lisensiere bilder. Fotokunstner.no